Bir gece "Aguas Calientes" koyunde yattim ki, sabahin ilk isiklari ile yarim saat uzakliktaki Machu Pichu'ya cikacagim! Gercekten de 5.30'da ilk kalkan minibusteyim; saat 6'da parkin bekcileri ile kapiyi aciyoruz. Hemen solumdaki tepeye cikip, o meshur fotograftan bir tane de ben cekiyorum, kac milyonuncu acaba?
Machu Pichu'ya sabah erken gitmenizi tavsiye ederim; saat 10dan sonra Cuzco'dan gelen trenlerle ortalik anababa gunune donuyor; ayrica "rehber" de iyi bir yatirim.
Sabahtan oglene kadar bir "Inka koprusu"ne, bir "Gunes Kapisi"na yuruyorum, sehrin onunde dikilen Huaynac Pichu (Genc Dag)'ya da bir kosu tirmanmasam olmazdi tabii!! :) Oglende rehber ve ekibimizle bulusuyorum, bir de bilenden dinleyelim! Ispanyolca konusan rehberin anlattigi herseyi anlamakla kalmiyor; ispanyolca "akil dolu" (!) sorularimla ekipteki anadili ispanyolca olanlari dahi sasirtiyorum...
Rehberli gezi sirasinda ekipce bizi uzen tek bir sey oldu: Yerli rehber onumuzde yururken Uluslararasi "Gay" bayragini salliyor, sansa bakin ki bizim ekipte de sadece erkekler var! Hani rehberler ekip dagilmasin diye birsey sallar ya, bizimki de Machu Pichu'nun tek gay bayrakli ekibi :); diger rehberler efendi gibi baska seyler bulmuslar sallayacak!! Neymis efendim, o gokkusagi renklerindeki bayrak ayni zamanda And'larda yasayan Guney Amerika yerlilerinin semboluymus!!! Ulan rehber Reinaldo, alacagin olsun; kalintilari gezen diger gruplar kimbilir ne dusunduler; neyse biz de cok eglendik; bu Machu Pichu ayni zamanda cok eglenceli de bir yermis!!
Baris, siteni tesadufen gordum. Infoda okudum kisaca seninle ilgili bilgiyi ve cok merak ettim; herkesin yapmak icin can atabilecegi meslegin ne olabilir diye??? Ben hala can attigim bir meslek bulamadim kendime de:)
Posted by: Burcu | December 29, 2005 at 02:50 AM
hayallerinin gercek olmasindan guzel ne olabilir ki? yillardir hayal ettiklerini senin kamerandan gormek bizi de cok mutlu etti. butun hayatin mutlu gecsin. iyi seneler canim..
Posted by: anne - baba | December 30, 2005 at 12:39 PM
Biliyorum gay'ler ve lezzolar da kullaniyor ama daha cok bayraklar ustu bir baris bayragi olarak kullaniliyor dunyanin cesitli ulkelerinde. Gecen sene Viyana'da bir secim yuruyusunde ustunde Baris yazan o bayragi biz de sallamistik.
Posted by: Uluc Ozguven | February 12, 2006 at 04:13 AM